Henry James – Desenul din covor

13lei

Editura: Minerva
Colectia: Biblioteca pentru toti
Data aparitie: 1986
Coperta: Brosata
Numar pagini: 260
Dimensiuni: 16 x 12 cm
Traducator: Georgeta Padureleanu

Povestea este narrată de către un bărbat care reflectează asupra unei experiențe unice în legătură cu celebrul scriitor Hugh Vereker, personaj fictiv creat de James. Acest bărbat dezvăluie că Vereker i-ar fi împărtășit un secret cu privire la opera sa literară, un secret pe care nimeni altcineva nu-l înțelegea. Secretul este numit “desenul din covor,” o idee centrală care se regăsește în toate operele lui Vereker, dar care rămâne nedescoperită de criticii literari.

În ciuda numeroaselor încercări ale protagoniștilor și ale altor critici literari de a descoperi acest “desen din covor,” acesta rămâne un mister. Acest aspect devine subiectul central al poveștii și oferă o meditație profundă asupra artei, a subtilității creației literare și a modului în care autorii își păstrează secretele în operele lor.

“Desenul din covor” este cunoscut pentru abordarea sa complexă a creativității și pentru explorarea obsesiei cu descoperirea sensului ascuns în artă. Henry James folosește naratorul pentru a pune în discuție ideea că fiecare operă de artă poate conține o taină, un secret profund pe care doar artistul îl cunoaște cu adevărat. Această nuvelă este o reflectare profundă asupra interpretării artei și asupra eforturilor umane de a descifra înțelesurile ascunse în operele literare și artistice.

Share

    Problema artei și a interpretării ei