Émile Zola – Pământul

18lei

Cartea descrie lumea țărănească, prezentând cu brutalitate uneori, problemele și situațiile apărute în cadrul acestei lumi. Unul dintre cele mai importante romane din literatura occidentală care tratează această temă.

Romanul oferă o imagine detaliată a vieții țărănești, a muncii agricole și a legăturilor sociale din satul Rognes. Zola folosește descrieri bogate pentru a ilustra peisajul rural și pentru a evidenția relațiile dintre personaje. De asemenea, el abordează teme precum moștenirea, obsesia pentru pământ, decaderea morală și exploatarea clasei muncitoare.

În “Pământul,” Zola dezvoltă o critică socială puternică și prezintă o imagine crâncenă a lumii rurale franceze de la sfârșitul secolului al XIX-lea. Romanul pune în discuție problemele legate de proprietatea funciară și expune dificultățile pe care le-au avut țăranii pentru a-și menține drepturile asupra pământului lor. Cu un stil literar vivid și o analiză profundă a societății, “Pământul” rămâne o operă semnificativă în literatura franceză și oferă o imagine captivantă a vieții rurale din acea perioadă.

Editura: Minerva
Colectia: Biblioteca pentru toți
Data aparitie: 1986
Numar volume: 2
Numar pagini: 242; 302
Dimensiuni: 17 x 13 cm
Traducator: Nicolae Teica

Share

    Lumea dură a satului.