Henry Stanley – În căutarea lui Livingstone

20lei

Editura: Minerva
Colectia: Biblioteca Pentru Toti
Data aparitie: 1982
Coperta: Brosata
Numar volume: 2
Numar pagini: 232; 334
Dimensiuni: 16 x 12 cm
Traducator: Eugen B. Marian

Share

    “În căutarea lui Livingstone” este un roman scris de Henry Morton Stanley și publicat în anul 1872. Acesta este un relatare captivantă și plină de aventură a expediției lui Stanley în inima Africii în căutarea faimosului explorator și misionar David Livingstone.

    Romanul este o cronică a călătoriei lui Stanley prin Africa Centrală în perioada 1869-1871, în timpul căreia a reușit să-l găsească pe Livingstone, care fusese dispărut pentru o lungă perioadă de timp. Pe parcursul călătoriei sale epice, Stanley a traversat teritorii neexplorate și a întâlnit triburi africane, a traversat râuri periculoase și a depășit obstacole naturale dificile. De asemenea, cartea explorează aspecte ale relației complexe dintre europeni și populația autohtonă africană din acea perioadă.

    Un aspect interesant al romanului este portretul lui David Livingstone, care era văzut ca un erou național în Marea Britanie și care atrăgea admirația și interesul publicului britanic. Călătoria lui Stanley pentru a-l găsi pe Livingstone a devenit un eveniment important în presa vremii și a stârnit un interes enorm în lumea întreagă.

    Cartea lui Henry Morton Stanley a avut un impact semnificativ asupra literaturii de călătorie și a deschis calea pentru alte relatări de aventură și explorare din Africa. “În căutarea lui Livingstone” este o lectură fascinantă și oferă o privire captivantă asupra epocii marilor descoperiri geografice și a relațiilor interculturale din secolul al XIX-lea.