Axel Munthe – Cartea de la San Michele

14lei

Editura: Minerva
Colectia: Biblioteca pentru toti
Data aparitie: 1986
Coperta: Brosata
Numar volume: 2
Numar pagini: 236; 224
Dimensiuni: 16 x 12 cm
Traducator: Teodora Sadoveanu

Share

    artea oferă cititorilor o incursiune fascinantă în viața și aventurile lui Axel Munthe. De la copilăria sa în Suedia și educația medicală în Franța, până la cariera sa ca medic în Europa, Munthe împărtășește experiențele sale de viață și cariera sa medicală pline de evenimente.

    Unul dintre punctele centrale ale cărții este construcția și experiența sa la San Michele, o vilă de pe insula Capri din Italia. Munthe a cumpărat vila în ruină și a transformat-o într-un loc de refugiu și tratament pentru pacienții săi. În timp ce locuia acolo, autorul explorează teme profunde, cum ar fi natura umană, iubirea, moartea și spiritualitatea.

    Cu o scriitură vividă și bogată în detalii, Munthe oferă cititorilor săi o perspectivă unică asupra vieții și a experiențelor sale. Cartea abundă în povești medicale interesante, dar și în meditații filozofice care îi vor face pe cititori să reflecteze asupra propriilor lor vieți.

    “Cartea de la San Michele” este apreciată pentru stilul său captivant și pentru modul în care autorul combină povestiri din lumea medicală cu contemplări filozofice și bucuria vieții. Este o carte memorabilă care continuă să inspire și să fascineze cititorii din întreaga lume.