George Gissing – Thyrza

17lei

Editura: Univers
Colectia: Clasicii Literaturii Universale
Data aparitie: 1985
Coperta: Brosata
Numar pagini: 606
Dimensiuni: 20 x 12 cm
Traducator: Bianca Zamfirescu

Share

    Roman politic, de dragoste, în care societatea engleză este analizată dar și chestionată (discuții întregi despre cum poate fi îmbunătățită starea muncitorilor, întrebări care pot fi puse și societății prezente)

    Povestea se concentrează pe viața personajului principal, Edwin Reardon, un scriitor talentat, dar sărac, și pe dragostea sa pentru Thyrza Trent, o tânără muncitoare dintr-o familie modestă. Edwin și Thyrza se îndrăgostesc unul de celălalt, dar se confruntă cu numeroase dificultăți și obstacole în încercarea lor de a construi o viață împreună. Romanul explorează teme precum sărăcia, literatura, educația și lupta pentru supraviețuire într-o societate marcată de inegalități sociale.

    “Thyrza” este cunoscut pentru realismul său puternic și pentru modul în care ilustrează viața din Londra din acea perioadă. George Gissing a fost un scriitor preocupat de problemele sociale și de condiția umană, și această operă reflectă acest interes. Romanul este considerat un exemplu de literatură victoriană târzie și a fost adesea studiat pentru portretizarea sa a vieții muncitorilor și pentru abordarea sa profundă a problemelor sociale și culturale ale epocii.