Christa Wolf – Model de copilarie

15lei

Editura: Univers
Colectia: Romanul secolului XX
Data aparitie: 1987
Coperta: Brosata
Numar pagini: 460
Dimensiuni: 20 x 12 cm
Traducator: Octavian Nicolae

Share

    Romanul explorează povestea protagonistului Nelly Jordan, o femeie tânără crescută în Germania de Est în timpul regimului comunist. Într-o narare profund introspectivă, Christa Wolf ne conduce prin amintirile și experiențele lui Nelly din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial și din perioada postbelică, în timp ce se confruntă cu trecutul ei și cu legăturile complexe dintre istorie, politică și individ.

    Cartea nu se limitează la o simplă relatare a evenimentelor, ci aduce în prim-plan perspectiva și gândurile profunde ale personajului principal în fața trecutului și a societății în care a trăit. Christa Wolf abordează subiecte precum conștiința de sine, identitatea, amintirile și responsabilitatea față de trecut într-un mod profund filosofic și poetic.

    “Model de copilarie” este un roman provocator și complex care oferă o privire adâncă în istoria Germaniei de Est și în sufletul uman. Prin scriitura sa elegantă și introspectivă, Christa Wolf explorează teme universale care rămân relevante și astăzi.