Virginia Woolf – Spre far

15lei

Editura: Minerva
Colectia: Biblioteca pentru toti
Data aparitie: 1972
Coperta: Broșată
Numar pagini: 318
Dimensiuni: 16 x 11 cm
Traducator: Antoaneta Ralian

Share

    Acțiunea romanului se desfășoară pe parcursul a mai multor decenii și explorează viața familiei Ramsay, concentrându-se în special pe relațiile și gândurile membrilor acesteia. Romanul este împărțit în trei părți distincte. Prima parte, numită “Era ceva neîmplinit”, introduce cititorul în viața familiei Ramsay, care petrece vara pe insula Skye din Scoția. A doua parte, “Vremea trecută”, se concentrează pe perioada Primului Război Mondial și pe modul în care evenimentele istorice afectează familia Ramsay. Ultima parte, “Drumul către far”, reflectă schimbările din viața personajelor și căutarea de sens în lume.

    Romanul este remarcabil pentru modul în care explorează gândurile și stările interioare ale personajelor, folosind tehnici narative moderniste, cum ar fi fluxul de conștiință. De asemenea, el abordează teme precum efemeritatea timpului, percepția artistică și natura subiectivă a realității. “Spre far” este adesea citat pentru stilul său distinctiv și pentru complexitatea psihologică a personajelor sale.

    În esență, “Spre far” este un roman profund introspectiv și o explorare complexă a naturii umane, a relațiilor interpersonale și a modului în care timpul și evenimentele istorice afectează individul și societatea. Este o lucrare literară semnificativă care continuă să fie studiată și apreciată de cititori și critici de-a lungul timpului.